Prats, can

Prats, can ARQUEOL Jaciment arqueològic d’època tardoromana, que es troba a la finca d’aquest mateix nom, a 3 km del nucli urbà de Sant Antoni de Portmany. Va ser excavat parcialment l’any 1916 per Josep Colomines i Roca .

Es tractava d’un total de sis enterraments: quatre fosses tallades a la roca i dues cistes de lloses. Pel que fa als aixovars, a la primera només aparegué una sivella de bronze, mentre que a la segona aparegueren tres gerrets, un disc de plom decorat, dos anells (un d’ells d’or) i unes arracades, també d’or. A la tercera es trobà només un gerret i a la quarta, dues peces de ceràmica, un braçalet de bronze i algunes monedes. Pel que fa a les dues restants, a la cinquena es trobaren dos gerrets, mentre que la darrera, que ja havia estat saquejada, encara tenia un cubilet amb decoració incisa. Es tractava d’una necròpolis que devia formar part d’un assentament rural habitat per una sola família al llarg de tres generacions.

Pel que fa a la seua cronologia, cobreix els s II-III i potser el IV dC. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments