Petit-Jean-Boret, Jacques

Petit-Jean-Boret, Jacques (París 1950) ART Artista plàstic i músic francès que va residir 12 anys a Formentera, illa que descobrí l’any 1980 responent a l’atractiu del seu nom i l’emplaçament als mapes de la Mediterrània que consultava.

Sense formació acadèmica, però encoratjat pels artistes locals, començà a dibuixar i pintar quadres amb pintura acrílica que trobaren ràpidament el seu públic, que hi aprecià en particular la visió àcida però fraternal que oferia el pintor de la modernitat pitiüsa quan topava amb la irrupció permanent de les forces vives de la naturalesa.

Tractades amb la precisió hiperrealista i la inspiració dels grans surrealistes, les seues obres varen ser exposades a Alemanya i a les galeries de Formentera Bela Brisel i Sioma Baram, Cadilhac, la Galeria Internacional de Marion d’Ottilie i la Sala d’Art Municipal instal·lada aleshores a ca na Maria des Ferrer, a Sant Francesc Xavier. A Eivissa participà en exposicions col·lectives a sales institucionals.

Dos dels seus quadres varen ser premiats i utilitzats com a pòsters per a manifestacions públiques: l’un, el 1985, pel MAB-Unesco, quan va organitzar el seu congrés, en un concurs en el qual varen competir quasi tots els pintors de l’illa, i l’altre, l’any següent, en una campanya per a la lluita contra la sida promoguda per l’Ajuntament d’Eivissa.

Quan visqué a ca n’Art, as Pujols, amb la ceramista alemanya Annelore Nagel s’inicià en el modelatge i la cocció del fang i produí unes escultures de gres.

Il·lustrà quatre llibres per a nens en col·laboració amb Jutta Langreuter, dos dels quals sobre dinosaures varen ser publicats a Munic.

A Formentera és també autor d’una desena de rellotges de sol pintats com a murals a cases particulars, els temes dels quals poden incloure una al·lusió al nom de la casa o del propietari, la presència d’animals comuns a la zona o un complicat i molt visual joc de paraules.

Quan el 1992 deixà les Pitiüses per viure a la Provença, tornà a les seues altres preocupacions: el dibuix, la música, la informàtica i les seues interaccions. El seu passat de cantautor l’orientà a la composició de nous temes i el 1997 ja feia temps que tenia la seua pròpia pàgina a Internet, on difonia les seues cançons i animacions en 3D, dibuixos i fotos de les Pitiüses.

El 2005 tornà a Formentera, on resideix quasi tot l’any. [PiB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments