Pesce Vich, Miquel Pere

Pesce Vich, Miquel Pere (Alger, Algèria 1942 — Eivissa 2009) SOC Professor, lingüista i escriptor.

Fill únic de Lluís Pere Pesce, francès, i Maria Vich, eivissenca. La seua família va romandre a Algèria fins a la independència d’aquest país nord-africà (1962) abans d’instal·lar-se a l’illa de sa mare.

Va dedicar-se a l’ensenyament d’idiomes i va impartir classes particulars a Sant Antoni de Portmany durant la seua llarga trajectòria professional, tancada el 2001.

Investigador molt perseverant, aquest docent poliglota va publicar dos llibres, Diccionari biogràfic de les Pitiüses (1986) i Paraules de les Pitiüses quasi oblidades (1986), de notable interès com a eines de consulta per a estudiants i investigadors.

El primer dels seus treballs constitueix una recerca bibliogràfica i un recull de currículums breus de personatges —hi surten més de 600 entrades— que contribueixen al coneixement cultural, educatiu i artístic, als qual s’afegiren els noms més significatius de la política, l’economia, l’església i l’exèrcit, entre d’altres àrees. Es tracta de “la història dels homes i dones de la terra, que des de sempre han lluitat per la vida de la terra i per la seva gent”, va escriure al pròleg el catedràtic Marià Torres Torres.

Fruit de quatre dècades de feina minuciosa, Pesce Vich també va elaborar una extensa recopilació, encara inèdita, de vocables en el català d’Eivissa que compten amb la seua versió en català normatiu i que han estat traduïts a quatre llengües (castellà, alemany, anglès i francès).

D’altra banda, va col·laborar assíduament amb els periòdics La Prensa de Ibiza i Diario de Ibiza, a més del Butlletí de la Casa d’Eivissa i Formentera a Catalunya. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments