Peña Rojo, Felipe de la

Peña Rojo, Felipe de la (Jadraque, Guadalajara 1944) SOC Prestigiós cuiner a l’àmbit de les nostres illes. Als catorze anys començà a treballar d’auxiliar a l’hotel Emperatriz, a Madrid, on simultàniament a la feina també estudià a l’Escola Superior d’Hoteleria, treballà en alguns restaurants de prestigi i a l’hotel Meliá Castilla, se sotmeté a diferents proves d’avaluació i va anar assolint categoria fins a la de sotscap de cuina a l’hotel Carlton. La temporada baixa es desplaçava a les Canàries, fins que el 1969 li proposaren treballar l’estiu a Eivissa i l’hivern a Madrid, fins que s’establí definitivament a l’illa, primer a l’hotel Siesta i després al Torre del Mar, com a cap de cuina, des de l’estiu de 1974, quan va inaugurar-se. A part de la seua feina a l’hotel, també ha dirigit altres esdeveniments i celebracions encarregats per organismes oficials (Consell, ajuntaments) i particulars (La Ruta de la Sal). Durant la seua vida professional ha estat professor de cuina a l’Instituto de Empleo (INEM) i al Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i, com a alumne, ha assistit a diversos cursos a l’hotel-escola Bellamar (Marbella). És membre de l’Associació de Cuiners i Rebosters, de l’Associació Mundial de Gastronomia Cheine des Rotissers, soci numerari de l’Acadèmia Mundial de Gastronomia Brillant Savarin, Paeller Major de Sueca, assessor de cuina del Bailiat de Balears, membre del Club de Caps de Cuina de la Comunitat de Madrid, del Club de Xefs d’Espanya i de l’Eurotoques d’Europa. Ha estat membre del jurat en diversos concursos de cuina per tot el territori nacional. Posseeix la medalla del turisme d’Àustria i la Creu de Bronze de la Federació d’Escoles Politècniques, d’on és professor numerari de la seua especialitat. En tots els esdeveniments en què ha participat fora de les Pitiüses sempre ha procurat potenciar i donar a conèixer la cuina autòctona. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments