Parretti, Giancarlo

Parretti, Giancarlo (Orvieto, Itàlia 1940) SOC Home de negocis i financer italià.

Es va convertir, l’any 1986, en propietari de la gran i molt antiga finca formenterera de can Martí, coneguda com can Marroig, a la vénda de Portossalè, de resultes de l’adquisició de les dues societats immobiliàries eivissenques de les quals era propietat.

L’enormitat i la manca de transparència sobre la procedència de les sumes invertides i la desmesura del projecte d’urbanització planejat a la zona varen sembrar, en un primer moment, alarma i desconcert entre la població de l’illa i varen aixecar un franc rebuig per part de l’Ajuntament.

La societat Renta Inmobiliaria, controlada per l’entitat luxemburguesa Interpart, propietat de Parretti, va revendre can Marroig 11 anys més tard a l’Institut Balear de la Natura per 300 milions de pessetes, un terç del preu pel qual l’havia comprada al Grup d’Empreses Matutes.

L’especulador italià es va fer famós també, a principi dels anys noranta, en les maniobres desastroses que varen posar en perill el banc francès Crédit Lyonnais en la compra de la mítica productora cinematogràfica Metro Goldwyn Mayer, cas pel qual va ser condemnat, el 1999, a quatre anys de presó i 150.000 euros de multa.

El 2006, restava sota l’efecte d’una ordre d’arrest dictada el maig de 1995 per la justícia francesa. [PiB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments