Mayol Serra, Joan

Mayol Serra, Joan (Palma 1954) SOC/BIOL Biòleg i polític. Llicenciat en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona (1975).

Ha estat professor de biogeografia a la Universitat de les Illes Balears (1979-82), biòleg de l’ICONA (1981-83) i funcionari de les conselleries d’Agricultura i de Medi Ambient de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, des de 1983, de la qual ha estat director del Parc de s’Albufera (1988-98), cap de servei de biodiversitat, cap de departament i cap de servei d’espècies protegides. És col·laborador del Consell d’Europa des de 1988.

Com a polític, ha estat diputat al Parlament de les Illes Balears i membre de la comissió de govern del Consell Insular de Mallorca (1987-91) pel Partit Socialista de Mallorca (PSM) i membre de la ponència tècnica de la comissió insular d’urbanisme del Consell Insular de Mallorca (1995-99). Va ser conseller d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears (1999-2000) i conseller del Consell Econòmic i Social (2000-03).

És autor de més de 60 articles científics a revistes especialitzades nacionals i internacionals així com de més de 200 articles divulgatius sobre la natura de les illes Balears. Ha publicat els llibres Els aucells de les Balears i Rèptils i amfibis de les Balears i, com a coautor, Islas, Mallorca desde el mar, Les terres de Baliar i Què és la biodiversitat? Ha elaborat o coordinat els treballs següents: Els illots de les Balears (Consell General Interinsular), Estudi ecològic de s’Albufera de Mallorca (Universitat de les Illes Balears) i Evolució del Medi Ambient de les Balears (Institut d’Estudis Autonòmics); ha estat fundador i director de la sèrie de publicacions Documents Tècnics de Conservació de la CAIB.

Ha presentat ponències i comunicacions a vint congressos nacionals i internacionals i ha organitzat els congressos internacionals d’aus marines mediterrànies i de biologia i conservació de rapinyaires mediterranis.

En relació amb les Pitiüses, a més de diversos articles de divulgació publicats a la revista Eivissa i de nombroses aportacions originals a la coneixença de la naturalesa i de l’avifauna de les Pitiüses en els llibres abans esmentats, és el descobridor de la hivernada de l’àneda cabussonera (Podiceps nigricollis) a l’estany Pudent de Formentera (la localitat més important d’Europa); ha treballat en estudis sobre el virot, el falcó marí, la gavina roja i altres espècies d’ocells pitiüsos. És, així mateix, coautor de l’estudi inèdit del medi físic de Formentera elaborat per l’ICONA (1979) i autor del capítol de conservació biològica del llibre Biogeography and ecology of the Pityusic Islands (1984). [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments