May, Bert

May, Bert (Colònia, Alemanya 1921 — 1992) ART Va patir les agitacions i els problemes propis de l’època, fou soldat en temps de guerra i el 1942 va poder abandonar l’exèrcit per raons accidentals, la qual cosa li va salvar la vida.

Com a damnificat de guerra, i becat pel govern, va començar els estudis artístics a les Werkschulen, escoles de belles arts de Colònia fins que foren suprimides; va poder estudiar amb Emil Flecken, Antonn Wolf, Otto Gerster... fins que va traslladar-se a Wuppertal, on va seguir classes amb Geisler.

El 1944 va poder presentar la totalitat de les seues obres en una primera exposició, que va rebre un premi de pintura, cosa que el va recompensar de les penalitats passades. Les pintures de May d’aquells anys es fan eco del clima escruixidor i catastròfic del moment, buscant sempre l’expressió adolorida; pinta escenes de guerra, joves penjats i persones innocents que moren violentament, com escriu Jakob Zorn.

Molts dels seus quadres foren exposats a la seua ciutat natal, a Düsseldorf i a Varsòvia. Té obra a nombrosos museus centreeuropeus.

La seua vida va donar un gran tomb quan el 1974 va decidir instal·lar-se a Eivissa, on va quedar impactat pel paisatge i va començar a pintar sense descans, buscant les perspectives en panoràmica o bé nus i escenes que cerquen la referència mitològica de la Mediterrània. El 1977 Bert May suggerí formar un grup de pintors a Sant Antoni de Portmany, el Grup 77 , format per Antoni Hormigo, Paco Torres, Hemio Michel i el mateix May.

L’artista va col·laborar a nombroses exposicions col·lectives i individuals a Eivissa durant els quasi vint anys de residència. L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i la Conselleria de Cultura del Consell Insular li oferiren una exposició antològica com a homenatge a la sala Es Llimoner, de Sant Antoni de Portmany. [MPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments