Martí Fandos, Manuel

Martí Fandos, Manuel (Borriana, Castelló 1928) ART Pintor. Estudià belles arts a l’Escola Superior de Sant Jordi de Barcelona i entre els anys 1957 i 1959 amplià estudis a l’École des Beaux Arts a París. En acabar els estudis continuà a París on va viure deu anys. Allí pintà abstracte i exposà individualment en diferents galeries parisenques.

El 1967 s’instal·là a Eivissa, en un principi en una casa de la pagesia i més tard a Dalt Vila. A l’illa retrobà el seu company d’estudis Adrián Rosa i va fer amistat amb Vicent Calbet; tots tres anaven sovent al camp on pintaven del natural.

La pintura de Manolo Fandos, el seu nom artístic, tornà a la figuració i realitzà pintures amb personatges eivissencs, tant dones amb vestits de pagesa com al·lotes hippies, en paratges idíl·lics i amb vestits llargs que reflecteixen la moda d’aquella època. Cal remarcar igualment els seus dibuixos, hereus de la figuració picassiana, de traç ràpid i línia intensa, plens de sensibilitat i d’ironia. Durant l’etapa eivissenca la seua obra s’exposà regularment a la Sala Vallribera de Sant Antoni.

El 1977 tornà a Barcelona on donà classes com a catedràtic d’institut durant vint anys. Durant els anys vuitanta viatjà freqüentment a Eivissa per exposar a la galeria Skyros. A final dels anys noranta tornà a Borriana on, el 2003, creà la Fundació Fandos que té com a objectiu la conservació de la seua obra. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments