Manzano Freire, Acisclo

Manzano Freire, Acisclo (Ourense 1940) ART Escultor. Inicià la seua formació a centres de formació professional, on va aprendre a tallar la fusta. Fou alumne dels mestres gallecs Asorey i Liste.

Molt jove, va participar en mostres d’artesania a les quals ja destacà per les formes avantguardistes de les seues escultures. Fou primer premi nacional d’escultura i medalla d’or nacional d’art juvenil.

Després de viatjar per Europa i Amèrica, l’any 1968 va establir-se a Eivissa, on intensificà la utilització del fang i abandonà temporalment la fusta i el bronze. Treballà, així mateix activament, el fang de la mà de Joan Planells “Daifa” i d’Antoni Marí Ribas “Frígoles” en el taller de Can Negre. També va formar part del grup d’artistes de Carl van der Voort.

Retornat a Orense s’ha fet un nom important de l’art gallec contemporani i ha realitzat exposicions a les principals ciutats d’Espanya i d’Europa, així com a Mèxic.

La seua etapa eivissenca, probablement la més interessant de la seua producció, està directament inspirada en les restes fidianes del Partenó que es conserven en el British Museum; és una insinuació de formes, de malucs femenins, fragments de torsos, ondulacions amb una suau línia que alterna convexitats amb granulacions. Va tenir l’estudi en un xalet des Viver, en un pis de la Marina i, finalment, a Sant Rafel. A Eivissa va exposar a la Galeria Carl van der Voort i al Museu d’Art Contemporani. En aquest últim espai també va participar en l’exposició “Deu anys d’obra gràfica”. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments