Irizarry, Marcos

Irizarry, Marcos (Mayagüez, Puerto Rico 1936 — San Juan de Puerto Rico 1995) ART Estudià dibuix a la Universitat de Puerto Rico fins que l’any 1955 es traslladà a Madrid per estudiar estampació a l’Escuela Central de San Fernando. Durant els anys seixanta viatjà per Europa, mentre mantenia un taller de gravat a Madrid i començava a exposar.

S’instal·là a Eivissa l’any 1971 on va romandre fins a final dels anys vuitanta; en aquesta etapa es dedicà plenament al gravat. A l’illa exposà a la Galeria Carl van der Voort, al Museu d’Art Contemporani i a la Sala de Cultura de Sa Nostra. Inicialment el seu treball, ple de personatges onírics i estrafolaris, estava clarament influenciat pels gravats de Goya; a mitjan anys seixanta les formes es tornaren més orgàniques i geomètriques, en un camí que el portava cap a l’abstracció.

Els anys vuitanta era ja un artista en la seua plenitud, que gravava en grans formats i amb una personal utilització de línies negres emmarcant taques de colors intensos que li són característics.

Va rebre nombrosos premis a concursos d’estampació i és considerat com un dels principals exponents del gravat a l’aiguafort a Puerto Rico. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments