Insotel Hotel Group

Insotel Hotel Group TUR Grup empresarial liderat per Alons Marí Calbet que abraça els sectors hoteler (Insotel Hotel Group), d’agències de viatges (Viatges Ebusus) i de transport marítim i terrestre (Trasmapi i Island Bus). Nasqué els anys seixanta en el camp de les agències de viatges. Posteriorment s’introduí en el camp hoteler en construir l’any 1971 els hotels Imperio Playa a la Cala de Sant Vicent i el Formentera Playa a la platja de Migjorn de Formentera. L’any 1972 incorporà el Club Mariland i després l’Hotel Cala de San Vicente. Els primers anys la clientela era, quasi exclusivament, alemanya i el grup operava, sobretot, amb els operadors TUI i ITS. A poc a poc s’incorporaren turistes procedents d’Itàlia i del Benelux. A final dels anys vuitanta s’incorporà a l’accionariat d’Insotel el Grup March a través de la Corporación Financiera Alba, participació que és perllongà per espai de sis anys.

A partir de 1990 es produí l’expansió del grup fora de les illes d’Eivissa i Formentera en obrir-se l’hotel Cala Ratjada a Mallorca; posteriorment s’inauguraren altres hotels a cala Mandia i, més tard, a la punta Prima de Menorca, tots ells de quatre o cinc estrelles. Paral·lelament l’empresa decidí vendre les participacions que tenia a diversos establiments antics per concentrar els seus esforços en la gestió dels nous. L’any 2003 comptava amb més de 3.000 places hoteleres a Eivissa i Formentera, fet que la convertia en la tercera cadena hotelera més important de les Pitiüses, per davall de Hoteles Fiesta i del grup Sirenis.

El 2020 disposava de dos hotels de cinc estrelles a Eivissa, Tarida Beach Sensori i Fenicia Prestige, i un de quatre, Club Tarida. A Formentera disposa del Club Maryland i l'Hotel Formentera Playa, ambdós de quatre estrelles. A Menorca, els Punta Prima Resort i Punta Prima Pretige, ambdós de cinc estrelles. Finalment, a Mallorca el Cala Mandia Club, de quatre estrelles.

És propietària de la naviliera Trasmapi que el 2018 va moure més d'un milió de passatgers entre les Pitiüses. L'empresa del grup Serveis Marítims Port d'Eivissa (SEMAR), que va obtenir la concessió del port esportiu Marina Ibiza el desembre de 2016, va obtenir de Ports de Balears una ampliació de la concessiío fins a 2031 a canvi del compromís de realitzar una inversió de 7,2 milions d'euros en la millora de les instal·lacions. També té la concessió d'un avarador al port d'Eivissa.

És propietària d'una empresa constructora, d'un servei de catering i d'una empresa de transport discrecional de passatgers per carretera. És també propietària d'una gran extensió de terreny a la zona de Playa Mujeres, Cancún (Mèxic caribeny), on prepara la seua expansió internacional. [MMF/EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments