Hinterreiter, Hans

Hinterreiter, Hans (Winterthur, Suïssa 1902 — Eivissa 1989) ART Pintor. Va estudiar matemàtiques i després arquitectura a la Universitat de Zuric, on es llicencià el 1925 i començà a exercir l’arquitectura, a la vegada que continuava estudis de piano, història i pintura. L’interès per aquesta última disciplina va fer que practicàs el dibuix del natural.

De la mà de Wilhem Ostwald, premi Nobel de química, aviat es va sentir atret pel cromatisme, l’abstracció i les formes geomètriques i s’allunyà del realisme figuratiu.

El 1934 va viatjar per Espanya i, tot seguit, va decidir establir-se a Eivissa per les bones condicions econòmiques de l’illa, però a causa de la Guerra Civil Espanyola aviat va haver d’abandonar l’illa i tornà a Suïssa, on es va dedicar a estudiar amb més profunditat els textos d’Ostwald.

El 1939 retornà a Eivissa i es va establir a Sant Antoni de Portmany i després a Santa Eulària i començà a experimentar amb obres de gran format que exposà a Suïssa.

El 1957 publicà el llibre A theory of forms and color i començà una etapa de fecunda creació i d’activitat expositiva, principalment a les més importants galeries de Suïssa i després a altres de San Francisco, Madrid, Berlín i Amsterdam.

La primera exposició individual a Eivissa fou el 1965 a la Galeria Carl van der Voort, on tornà a exposar el 1970 i el 1974, etapa en la qual es projectà com a artista internacional. El 1977 el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa li dedicà una exposició antològica.

Fins a la seua mort fou una etapa molt fecunda, amb treballs de base geomètrica i matemàtica amb un domini de les estructures i de colors llampants. [MPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments