Grup de ball pagès es Broll

Grup de ball pagès es Broll FOLK A Santa Eulària, l’any 1981, en un local cedit per l’Ajuntament, començaren a assajar un grup d’infants impulsats per Marià Noguera, Anna Costa i Miquel Serra, amb l’ajut d’Antoni Planells “Petit” com a sonador. Miquel Serra i Anna Costa ensenyaven els balls, des de la seua experiència per haver format part de la colla Els Companyons d’Eivissa i de l’Agrupació de Cors i Danses de la Sección Femenina; Toni Petit també havia estat amb la Colla des Pla de Vila.

La seua primera ballada com a grup va ser el primer diumenge de maig de 1982. Es crearen oficialment com a associació l’any 1989. Dels vint-i-tres al·lots d’entre vuit i dotze anys que començaren, l’any 2003 són ja una vuitantena, entre els grans i els petits. A l’estiu, cada quinze dies, els dissabtes a la tarda fan una ballada a la plaça de l’Ajuntament. Celebren de forma especial les dues grans festes patronals: Santa Eulària el dotze de febrer i el primer diumenge de maig i dins del programa de festes, fan una ballada popular sense la indumentària tradicional.

Els mestres segueixen sent Miquel Serra, Anna Costa, que també és la presidenta des del seu inici, ajudats per Antoni Tur Riera “Sendic” i altres que preparen els més petits. Els sons de flaütes i castanyoles els ensenyen Toni, Miquel i Salvador.

És un grup molt actiu que ha viatjat per diversos països d’Europa, Estats Units i Sud-amèrica. [CSC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments