Granados García, Josep Oriol

Granados García, Josep Oriol (Barcelona 1948) ARQUEOL Llicenciat en filosofia i lletres, secció de prehistòria i història antiga per la Universitat de Barcelona el 1972. Col·laborà amb el professor Miquel Tarradell coordinant i impulsant els treballs arqueològics a diferents nuclis urbans i jaciments del Baix Llobregat. Excavà el sepulcre col·lectiu de can Payas (Sant Quirze), la cova de l’Or de Sant Feliu de Llobregat i el poblat de Santa Creu d’Olorde. A partir de 1972 fou conservador del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona.

Des de 1980 planificà i dirigí les intervencions arqueològiques a la ciutat de Barcelona i creà el Servei d’Arqueologia de la Ciutat, que desenvolupà un pla sistemàtic d’intervenció arqueològica i de documentació històrica urbana en tot l’àmbit de la ciutat. El servei es convertí, posteriorment (1985), en el Centre d’Arqueologia de la Ciutat. Impulsà i codirigí el treball de documentació històrica, arquitectònica i antropològica que precedí l’enderroc de l’antiga zona industrial de l’avinguda Icària de Barcelona. Inicià el projecte de reforma del Museu d’Història de la Ciutat (1990-1993). Dirigí la carta arqueològica de la ciutat de Barcelona, que aglutinà tota la informació existent sobre els testimonis arqueològics. Constituí el grup de col·laboradors de la carta arqueològica de Barcelona. Fou membre de l’equip de redacció del projecte Porta de Barcelona. Va ser codirector del pla director de la catedral de Barcelona (1999).

És autor de nombroses publicacions i estudis sobre l’urbanisme de la ciutat romana i de l’antiguitat tardana publicats en revistes especialitzades i a la Història de Barcelona. Ha participat a la taula rodona “Arqueología Urbana: Bases para su planteamiento y desarrollo” realitzada a Eivissa el 1984.

Sobre Eivissa publicà en col·laboració amb Jordi H. Fernández Gómez Cerámicas de imitación ática del Museo Arqueológico de Ibiza (1979) i Producción de paredes finas en Ebusus (1986), i conjuntament amb Jordi H. Fernández i Ricardo González Villaescusa, Marcas de terra sigillata del Museo Arqueológico de Ibiza (1992). [JFG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments