Gauger, Ingeborg

Gauger, Ingeborg (Hamburg, Alemanya 1920). ART Pintora autodidacta. Casada amb un professor d’art mort a la Segona Guerra Mundial, s’instal·là a Sant Agustí l’any 1970. En un principi, obrí una botiga de moda informal per a dones, que fou pionera a tot el boom posterior. Aquesta experiència comercial va ser molt imitada, i donà lloc al fenomen de la moda Adlib.

El 1975 començà a pintar quadres naïf, presentant escenes de la vida al camp illenc, amb especial interès pels paisatges i les celebracions familiars, tot amb una mirada alegre, colorista i plena d’ingenuïtat. Les seues obres ben aviat varen ser reproduïdes en forma de postals, editades a Barcelona, que gaudiren de gran acceptació a l’illa durant la segona meitat dels anys setanta i l’inici dels vuitanta del segle XX.

Va publicar, l’any 2000, Ibiza/Eivissa, llibre d’edició bilingüe, català i alemany, editat per Libro Azul, que acompanya la reproducció dels seus quadres amb textos i una introducció de Jean Willi.

Ha exposat a nombroses galeries illenques, principalment a les galeries Can Berri, Es Llimoner i Es Molí i en algunes de fora. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments