Garcia Tur, Bartomeu

Garcia Tur, Bartomeu (Eivissa 1937) SOC Pintor i dibuixant.

Encara que va néixer a Eivissa, era de família formenterera. El seu rebesavi havia nascut allí. L’avi i son pare eren mariners que feien la travessia d’Amèrica amb un veler.

Ja de petit, a l’escola, destacava pels dots de dibuixant. Als 14 anys es matriculà a dibuix artístic a l’escola d’Arts i Oficis, amb el professor Ignacio Agudo Clará, coincidint amb alumnes com Vicent Calbet, Adrián Rosa, Joan Escandell i Antoni Pomar. Per recomanació del seu professor, va entrar a treballar a Can Llambies, on es dedicaven a la confecció. La seua feina era el dibuix de figurins a tot color, que aleshores distribuïen en catàlegs a les grans botigues de Barcelona, Madrid i Bilbao.

Acabat el servei militar, després de treballar un any a Palma per a una empresa de publicitat, es traslladà a Barcelona, on continuà el seu treball en publicitat i il·lustrant historietes de còmics, disseny d’anuncis i projectes d’aparadors.

El 1963 tornà a Eivissa, on ingressà a Iberia, deixant així el dibuix com a professió, però disposant de temps per pintar el que a ell li agradava: temes mariners i pagesos, ambients que ell havia viscut en la infantesa.

És un pintor que es podria classificar com autodidacte, ja que només va assistir a classe de dibuix i desconeixia les tècniques de pintura a l’oli, que va aconseguir a base d’experiència. Pinta per afició. El seu estil és clàssic, figuratiu, més o menys realista i un dels seus temes preferits és la gent que més el va influir en la seua infància, que recorda amb molta nostàlgia i tendresa, és a dir, la gent de la mar. Darrerament dedica una part del seu temps a l’especialitat del retrat. [JBM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments