Font Sariols, Matilde

Font Sariols, Matilde (Barcelona, 1923 — 1975) ARQUEOL Signà els seus treballs amb el nom Matilde Font de Tarradell. Llicenciada en filosofia i lletres, secció d’història per la Universitat de Barcelona.

L’any 1952 es casà amb el Dr. Miquel Tarradell Mateu . Realitzà juntament amb el seu marit excavacions a la necròpolis de Cartago, sector Ard el-Morali, convidats per P. Cintas. Va residir a Tetuan (Marroc) de 1952 a 1956, on col·laborà en les excavacions de la ciutat de Lixus (romà, punicomaurità i fenici) i en els diversos treballs que Miquel Tarradell realitzà a la zona de l’antic Protectorat espanyol del Marroc.

Va viure a València de 1956 a 1970. Col·laborà en les excavacions i en els treballs de Miquel Tarradell, d’entre els quals destaca La romanización en el País Valenciano, treball (inèdit) que, signat per M. Tarradell, va rebre el premi Martorell d’Arqueologia (Fundació Martorell i Ajuntament de Barcelona).

Començà a treballar en l’elaboració de la tesi doctoral sobre les necròpolis púniques de la Mediterrània occidental que encara no havia acabat en el moment de la seua mort.

A partir de 1970 va viure a Barcelona. El setembre de 1971 participà amb l’equip de la Universitat de Barcelona en els treballs de recuperació dels fons del Museu Arqueològic d’Eivissa, format per M. Tarradell i ella mateixa, amb la col·laboració de Caterina Ensenyat, en aquell temps directora del Museu, M. Roca, professora ajudant d’arqueologia de la Universitat de Barcelona, i Jordi H. Fernández i Núria Tarradell, aleshores estudiants de la mateixa Universitat.

Fruit d’aquestos estudis foren els llibres Eivissa Cartaginesa (1975); Necrópolis rurales púnicas en Ibiza (2000), amb col·laboració de Miquel Tarradell, amb qui també signà l’article “Materiales púnicos de Ibiza en el Museo de Lluc” (1976). També se n’han publicat altres treballs, alguns pòstums, dedicats a l’Eivissa púnica: La forma Eb. 29 de la cerámica púnico-ebusitana (1973), Algunas formas poco frecuentes de la cerámica púnica de Ibiza (1974) i Una máscara púnico ebusitana de terracota, excepcional (1978). Un dels seus treballs, encara inèdit, és el Catàleg de la ceràmica púnica d’Eivissa. [JFG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments