Foissin, Michel

Foissin, Michel (Rabat 1930) ART Pintor i arquitecte. Viu a Formentera des de l’any 1975.

Entre 1949 i 1953 cursà estudis a l’Escola Nacional Superior de les Arts Decoratives de París. Va tenir de professors Cavailles i Gromaire i es diplomà en arquitectura d’interiors. Entre 1959 i 1974 exercí la professió d’arquitecte a París. A Formentera ha realitzat unes deu cases i algunes reformes a cases pageses inspirat en l’arquitectura antiga de Formentera —terrat pla i finestres petites—, però amb materials nous. El Castell de Vent a Porto-salè n’és un exemple.

El 1980 començà la seua tasca de pintor, fent una exposició cada any de dibuix, pintura a l’oli o aquarel·la, fins al 1994 en què deixà d’exposar. El 1985 guanyà el concurs de cartells per a la fira turística de Formentera, organitzat per l’Ajuntament. L’obra de Foissin inicialment està composta d’aquarel·les de paisatges, en les quals usa com a tema principal l’aigua, el cel i l’impacte que la llum crea en l’ambient dels diferents llocs de Formentera —l’illa de s’Espalmador de matinada, les Salines a l’època en què s’extreia la sal perquè tenia un color rosat, la boca de l’estany des Peix a la nit o la figuera al vespre.

Després de 1994 abandonà aquest estil per fer pintures a l’oli sobre tela o fusta, canvià els paisatges per fer personatges en la mar o en el cel —nens saltant, dansant o flotant en el cel. Per a aquestos quadres realitza un estudi dels personatges que estan dansant inspirant-se en diferents fonts: Matisse, les pintures antigues de la tomba etrusca delle leonesse, s V aC a Tarquínia (Itàlia) i les pintures prehistòriques de la ciutat antiga de Catal Yöhük a Anatòlia (Turquia).

Michel Foissin ha exposat a Formentera, Eivissa i Palma a diferents galeries i museus. [ACF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments