Fioravanti Fernández-Liencres, Eduardo

Fioravanti Fernández-Liencres, Eduardo (Sant Sebastià, Guipúscoa 1941) ESPORT Llicenciat en Ciències Econòmiques i Socials a l’Escola d’Alts Estudis de la Sorbona.

Visità Eivissa el 1958 i després estiuejà a Sant Antoni fins al 1967.

Les lluites estudiantils contra el franquisme a la Universitat de Madrid l’obligaren a exiliar-se a París fins a l’amnistia de 1976. D’aquell període sorgiren les seues principals obres sobre economia política i moviments socials influenciat per les seues vivències a París (maig 1968) i a Sud-amèrica (Perú, Bolívia i Xile): La experiencia de la Asamblea Popular en Bolivia (1973), Latifundio y sindicalismo agrario en el Perú (1974), Miseria de la economía (1974) i El capital monopolista internacional (1976).

En tornar de l’exili el 1976, s’instal·là a Eivissa i col·laborà en la revista local UC i en El viejo topo; també fundà, amb un col·lectiu independent de l’esquerra radical, la revista Negaciones. Publicà el 1978 Ni eurocomunismo ni Estado.

D’altra banda, l’illa d’Eivissa i la seua natura el portaren a desenvolupar una nova faceta a la seua vida: l’esport. Organitzà la Semimarató Illa d’Eivissa i acceptà la presidència del Club Atletisme Pitiús , que va posar en marxa les primeres proves populars a la dècada dels vuitanta. El 1989 descobrí l’esport del triatló, prova en la qual va obtenir importants classificacions com a esportista veterà: cinc campionats d’Espanya de duatló i triatló, una medalla de bronze al campionat d’Europa (Madrid 1992) i una medalla de plata al campionat del món de triatló de llarga distància (Niça 1995). Va ser elegit millor esportista d’Eivissa i Formentera el 1992. Posteriorment es dedicà a tasques organitzatives entre les quals destaca la fundació, el 1996, juntament amb Joan Josep Serra , del Triatló Home de Ferro que comptà inicialment amb la participació de catorze esportistes. Els anys següents aquesta prova guanyà prestigi i arribà a convertir-se, des de 1996 fins al 2000, en el campionat d’Espanya de triatló de llarga distància amb prop de 200 atletes. Per al 2003 aquesta prova ha estat elegida per organitzar el Campionat del Món de triatló.

El 2008 va publicar el llibre Cautivos, novel·la autobiogràfica el protagonista de la qual salta de revolució en revolució a llarg de la segona meitat del s. XX; el personatge principal aborda la seua història íntima, amorosa, però a la vegada és una història de la seua trajectòria pública, política, dels seus ideals. Ha estat publicada per un projecte editorial de nom Corsaris, que és una iniciativa del propi Fioravanti. [AST / EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments