Fajarnés Ribas, Enric

Fajarnés Ribas, Enric (Eivissa 1956) POLÍT Polític. Estudià el batxillerat a l’Institut Santa Maria i al col·legi La Salle Paterna, de València.

Des de molt petit s’interessà per la política, influït pel seu avi Enric Fajarnés Ramon. Començà a la política amb el grup de fundadors del Partit Socialdemòcrata de les Pitiüses, l’any 1977. Un any més tard ingressà a la Unió de Centre Democràtic (UCD), on fou el màxim responsable de la secció juvenil del partit a Eivissa i Formentera. Ja a Aliança Popular, desenvolupà el càrrec de secretari de la presidència del Consell Insular d’Eivissa i Formentera durant la presidència de Cosme Vidal Juan (1979-1983). En aquell mateix temps fou elegit president de les Joventuts del partit.

Fou col·laborador habitual a les pàgines dels diaris locals (1979-1983).

A les eleccions autonòmiques de 1983 figurà en tercer lloc de la llista d’Aliança Popular al Consell Insular. Aquell mateix any, li foren atorgats els càrrecs de conseller d’Educació, Cultura, Joventut i Esports del Consell Insular i conseller sense cartera del Govern Balear. També el 1983 fou designat pel Govern de la Comunitat Autònoma com a delegat especial en assumptes de Recaptació d’Eivissa i Formentera.

El 1984 fou designat membre de la Comissió Mixta de Radiocadena Espanyola (dirigida per Jorge García Candau) i el Govern Balear, presidit per Gabriel Cañellas.

A les eleccions municipals de 1987 el Partit Popular el trià per encapçalar les llistes a l’Ajuntament d’Eivissa. El seu partit va obtenir el mateix nombre de regidors que el PSOE, però aquest últim aconseguí l’alcaldia en ser el partit més votat i Fajarnés es convertí en cap de l’oposició fins al 13 de juliol de 1989, en què es presentà una moció de censura contra l’alcalde socialista Enric Mayans, juntament amb dos regidors del CDS. Fajarnés fou elegit alcalde d’Eivissa, càrrec que ocupà fins a 1999.

Fou secretari general del Partit Popular a les Pitiüses (1987-1990). El 1991 encapçalà la llista del Partit Popular a les eleccions municipals. Per primera vegada la seua candidatura atorgà al seu partit, en aquest municipi, la majoria absoluta amb onze regidors. El 1995 tornà a repetir com a cap de llista pel Partit Popular a l’Ajuntament d’Eivissa i va aconseguir l’alcaldia i dotze regidors.

El 1997 fou nomenat Cavaller Grifó d’Honor del Regiment d’Infanteria Palma 47. El 1998, Jaume Matas, president de la Comunitat Autònoma Balear, li concedí una placa i un diploma en reconeixement a la seua aportació a l’autogovern de les Illes Balears, ja que va ser el diputat regional més jove en l’època de Cristòfol Soler. El 2 de març de 1998 l’Orden Fundación Mar Océano el nomenà Alcalde d’Honor, amb motiu dels actes en honor del general Vara de Rey.

L’abril de 1999 publicà el llibre Un espai per al nou mil·lenni. Eivissa i Formentera: experiències i propostes, prologat per Antonio Colinas, i que fou presentat el 21 d’abril a Eivissa pel president de la Comunitat Autònoma de les Balears, Jaume Matas. El 21 de gener de 1999 el rei Joan Carles I li concedí l’Encomana de Número de l’Ordre del Mèrit Civil, imposada el 2 de setembre de 1999 a Eivissa, pel ministre d’Afers Exteriors, Abel Matutes.

Es presentà com a cap de llista del Partit Popular a les eleccions municipals del 13 de juny de 1999. Tot i treure un 47% dels vots, fou superat per la llista del Pacte Progressista. Poc després fou nomenat president del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament d’Eivissa. L’agost de 1999 l’Ajuntament el designà com a comissionat de la candidatura d’Eivissa a Patrimoni de la Humanitat.

El 12 de març de 2000 sortí elegit Senador per Eivissa i Formentera amb un 54% dels vots. Al Senat ha ocupat diferents càrrecs: membre de la Comissió de Medi Ambient, membre de la Comissió Mixta Congrés-Senat per al problema de la Droga, portaveu del grup parlamentari Popular a la Comissió d’Infraestructures, coordinador de grup parlamentari Popular del Senat sobre el Pla Hidrològic Nacional i ponent per a l’Estudi de la Seguretat en Infraestructures i Transports a Espanya. El 21 de març del mateix any passà a ser membre de la Junta Directiva Nacional del Partit Popular. [MaTM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments