Fabregat Sans, Carles

Fabregat Sans, Carles (Barcelona 1951) SOC Establert a Eivissa des de l’any 1985, procedeix del camp artístic (escultura, ceràmica, dibuix) i de les arts aplicades (disseny gràfic), així com de la crítica cinematogràfica que començà esporàdicament a la Guía del Ocio de Barcelona i continuà des de 1988 al Diario de Ibiza.

En el camp de l’escultura, i ja a Eivissa, realitzà una exposició individual a la Sala de Cultura de “Sa Nostra”, l’any 1987, i diverses col·lectives a galeries com Es Llimoner de Sant Antoni i La Alternativa (o Casa dels Artistes) de Jesús.

Treballà per encàrrec des de 1988 a 1992; d’aquesta època destaquen els murals que va realitzar per a una urbanització de Porroig.

Com a dissenyador gràfic, ha realitzat nombrosos treballs de publicitat i cartellisme i és dissenyador de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera. També ha il·lustrat amb els seus dibuixos diversos llibres editats a Eivissa.

Des de l’any 1993 —en què entrà com a coordinador al Centre Cultural Alhadros— es dedica activament a la gestió cultural. Aquell mateix any coordinà el primer Supermercat de l’Art que es creà a Eivissa. L’any 1994 fou nomenat comissari de l’exposició antològica dedicada al pintor eivissenc Toni Cardona. Entre 1995 i 1998 fou president de la Biblioteca de Psicoanàlisi i Poesia Grupo Cero .

Sovent forma equip amb Toni Roca i Julio Herranz, amb qui, juntament amb altres, crea les cites poètiques anuals: "A la llum dels ametllers en flor", que té lloc el mes de febrer, i el "Recital poètic i musical de la lluna plena", que se celebra al claustre de l’Ajuntament d’Eivissa a l’inici de l’estiu.

És coautor, amb Julio Herranz Benito , de la part dedicada a Eivissa del llibre Cent anys de cinema a les Illes, editat per “Sa Nostra”. Juntament amb Toni Roca, és el coordinador des de 1991, any de la seua creació, del cicle municipal de cinema “Anem al cine”. 

Fou director de l’Espai Cultural Can Ventosa entre 1999 i 2011. El novembre de 2010 fou premiat en la primera edició dels Premis Escènica, promoguts per la revista Fanteatre, per la seua labor en la gestió i programació d’aquest centre. Ha estat director de la sala d’exposicions Via 2.

El 2013 publicà en edició de col·leccionista Aniré landa enllà, obra de prosa poètica, que tracta d’un viatge a Irlanda a la recerca dels mites literaris i cinematogràfics d’aquella illa.

El 2015 fou premiat amb el Premi Ciutat d’Eivissa de Poesia, per l’obra Suite del Pachá. Aquell mateix any publicà Escenas etíopes, amb fotografies de Joaquim Seguí; també de 2015 publicà Rara pluja, llibre de relats, que suposà la seua primera incursió en la narrativa.

És col·laborador habitual de les emissores locals en programes de tertúlia i cinema. [JHe]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments