Escandell Guasch, Jaume

Escandell Guasch, Jaume MÚS/SOC (Formentera 1979) Músic i estudiós de la cultura popular. Va iniciar els estudis musicals en el Conservatori Profesional de Música i Dansa d'Eivissa, on va obtenir el títol de professor en l'especialitat de piano. Posteriorment, en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, va cursar els estudis superiors en l'especialitat de pedagogia del llenguatge i educació musical. És doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la tesi Lògiques estructurals en les sonades de flaüta i tambor de les illes Pitiüses: aportació a l'estudi de les músiques de transmissió oral de la Mediterrània occidental.

Ha participat en el desenvolupament de projectes de recerca etnomusicològica becats per administracions públiques, com Els gèneres cantats d'Eivissa i Formentera (Consell Insular d'Eivissa i Formentera, 2005) i Els gèneres cantats a Menorca: el glosat (Institut Menorquí d'Estudis, 2010).

En el camp de la música de transmissió oral ha publicat diversos articles a revistes com Anuario Musical, Revista Catalana de Musicologia, Caramella, Serra d'Or o Revista de Menorca, entre d'altres. És membre del Grup de Recerca Musicològica de Menorca, dependent de l'Institut Menorquí d'Estudis.

D'altra banda, també ha investigat altres aspectes de la cultura tradicional de Formentera, especialment la indumentària, els oficis i les activitats tradicionals i l'habitatge. En aquesta línia, és autor de l'estudi Vestits i balls a Formentera els segles XVIII, XIX i XX, publicat pel Consell Insular d'Eivissa i Formentera l'any 1999. Durant els cursos acadèmics 2008-09 i 2009-10 va impartir la docència en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, com a professor associat adscrit al departament de Musicologia.

Des de juliol de 2010 ocupa la plaça de tècnic superior de patrimoni de l'àrea de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments