Dudek, Karl

Dudek, Karl (Essen, Alemanya 1910 — 1999) ART Arquitecte alemany que va arribar a Eivissa l’any 1957 i va organitzar la coneguda Casa dels Artistes ( Artistes, Casa dels) a Cala Tarida el 1962.

Va instituir el premi d’Eivissa, que consistia a donar allotjament durant un any, i una quantitat en metàl·lic, a un artista, temps que podia dedicar a descansar, pintar, investigar noves tècniques... El primer guanyador va ser Fritz Kreidt.

El 1962 el va guanyar Vicent Calbet qui aconseguí una beca per traslladar-se a Hamburg, al centre d’artistes Die Insel.

El 1988 va concedir-se a l’austríac Alfred Bernsteiner, durant els actes commemoratius a Carles III.

Altres artistes que han gaudit del premi són Ulf Herholz, 1963; Alma Pena de la Torre, 1964; Úrsula Guenzler, 1965, i el 1966 l’escultor italià Ernesto Ornati.

Altres guanyadors han estat: Klaus Straubinger, Karel Hord, Swetlana Dalsky, Karl-Onno Seitz, George Dudek i Luis Alberto Pérez.

Per tal de donar continuïtat a la idea, va crear la Fundació Casa dels Artistes.

El setembre de 1967 i entre el 8 i el 15 de juny de 1968 Dudek va organitzar el festival Hi-Fi Music-Festival Ibiza, que se celebrà al baluard del Portal Nou i va ser patrocinat per l’Ajuntament d’Eivissa i la fundació Grundig.

El setembre de 1988 va organitzar a la Casa dels Artistes, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura, l’exposició Carles III i la Il·lustració, en commemoració del bicentenari de la mort d’aquest monarca, a la qual participaren vint-i-quatre artistes. [MPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments