Dia del Llibre

Dia del Llibre SOC Festivitat comercial i cultural que va ser instituïda a Barcelona el 1923 per commemorar la mort de Miguel de Cervantes. En ser fixada el 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, la festa arrelà ràpidament a Barcelona i en altres indrets dels Països Catalans.

A Eivissa els llibreters organitzen parades de llibres al passeig de Vara de Rey, al passeig de ses Fonts de Sant Antoni, a s’Alamera de Santa Eulària i a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier de Formentera. Venen els llibres amb un descompte i freqüentment regalen una rosa als compradors, punts de lectura i altres coses.

La celebració d’aquesta festivitat a Eivissa s’inicià el 1972, quan l’Institut d’Estudis Eivissencs organitzà la I Setmana del Llibre, a la sala d’exposicions de la Caixa de Pensions, al carrer de Joan Xico, número 2. Durant aquella setmana es despatxaren prop de 500 exemplars pertanyents a l’encara minsa bibliografia pitiüsa i els llibres eren subministrats, principalment, per l’Editorial Moll de Palma. L’exposició de la Setmana del Llibre era complementada amb altres activitats, com és el cas d’alguna ballada pagesa.

Continuà sent organitzada per l’Institut d’Estudis Eivissencs fins a l’any 1975; a partir d’aquest any, s’acordà deixar l’organització de la setmana a Llibres Esquitx, primer establiment eivissenc especialitzat en llibres en català. Aviat se sumaren a la iniciativa de l’Institut alguns llibreters, que instal·laren parades a Vara de Rey; la llibreria Villar, amb botiga al carrer de sa Xeringa, va ser la primera.

El major nombre de vendes que s’aconsegueix durant la diada, fa que moltes de les novetats editorials s’editin en dates properes al Dia del Llibre i per això són freqüents, durant els dies precedents a Sant Jordi, les presentacions de llibres. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments