Deleval, Jean-Jacques

Deleval, Jean-Jacques (París 1945) ART Pintor i restaurador.

Viu a Formentera des de l’any 1970, any en què decidí instal·lar-s’hi buscant la tranquil·litat per poder dedicar-se de ple a la pintura.

Cursà estudis a l’Escola Nacional Superior de les Arts Decoratives i a l’Escola Nacional de Belles Arts de París. L’any 1967 va conèixer personalment Salvador Dalí i seguí el seu consell de deixar l’escola de Belles Arts per estudiar els grans mestres de la pintura antiga. Ben aviat entrà a treballar com a restaurador dels Museus Nacionals de França i del Museu del Louvre, i fou també restaurador del col·leccionista i marxant d’art nord-americà Daniel Wildenstein.

L’obra de Deleval és sovent autoreferencial, prenent la pintura en si com a tema, des de diferents vessants: des del referent històric, basant-se en la pintura dels grans mestres del renaixement i del barroc, amb un alt grau de realisme; des del seu bagatge en el camp de la restauració —pintant encrostonats, bastidors i pedaços en el propi quadre— i també la pintura com a objecte de l’obra des del punt de vista més pur, amb les taques, empastos i regalims que Deleval augmenta a dimensions gegantines, ratllant l’abstracció. Els tocs surrealistes i una lleugera ironia marquen moltes de les realitzacions.

Deleval té un esperit innovador en el camp de la tècnica pictòrica i no dubta a usar les tecnologies més actuals. Des de 1990 concep els quadres assistit per ordinador, a partir d’una taula gràfica digital i un llapis electrònic, a més d’un escànner, etc.

L’execució material de l’obra es fa amb una impressora gegant, que transporta la pintura a teles de mesures considerables.

Ha exposat nombroses vegades a França, Alemanya, Suïssa, Espanya, Bèlgica i als Estats Units. [SMB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments