Crespí Plaza, Andreu

Crespí Plaza, Andreu (Palma 1943) ENSENY/SOC Professor. Fill d’Andreu Crespí Salom i de Maria Plaza, antics i destacats militants socialistes.

Llicenciat en ciències químiques per la Universitat de Barcelona. Professor de diversos instituts de Barcelona i Palma. Professor de la Universitat de Barcelona durant dos anys i de la Universitat de les Illes Balears durant onze anys.

Fou director provincial de Balears del Ministeri d’Educació i Ciència des del 1983 fins al 1995. Des d’aquest càrrec impulsà una decidida política de nous centres educatius a les Pitiüses, com són els instituts Quartó de Portmany, a Sant Antoni; Xarc, a Santa Eulària i Algarb, a Sant Jordi; i els col·legis de primària d’Eivissa Poeta Villangómez i Can Cantó; de Sant Josep: Can Guerxo i Es Vedrà; de Santa Eulària: Santa Gertrudis i Sant Carles; i de Formentera: Mestre Lluís Andreu. També posà en funcionament el camp d’aprenentatge de la natura de sa Cala de Sant Vicent, a l’edifici que ocupava l’antiga escola unitària.

Igualment impulsà la implantació de la reforma educativa, de manera gradual, a partir de l’aprovació el 1990 de la LOGSE (Llei Orgànica General del Sistema Educatiu).

El 1996 va ser elegit membre del Parlament de les Illes Balears en representació del Partit Socialista i vocal de la mesa del Parlament. El 1997 va ser elegit secretari general de PSOE de les Balears. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments