Costa Guasch, Josep

Costa Guasch, Josep (Santa Eulària des Riu 1933 — Eivissa 2015) SOC Sacerdot.

Als 18 anys inicià els estudis eclesiàstics al seminari d’Eivissa. Alternava els estudis amb la preparació catequètica de jóvens de Dalt Vila, a l’església de l’Hospitalet. Com a estímul als estudis de doctrina fundà diversos equips de futbol que donaren com a resultat la creació del club de futbol l’Hospitalet a final dels anys cinquanta. Finalitzà els estudis l’any 1964 i va ser destinat a Sant Ferran de ses Roques, Formentera, on va romandre fins al 1975.

Durant la seua estada a Sant Ferran mostrà moltes inquietuds per a la formació dels jóvens i creà equips de futbol i una associació recreativa i cultural. Fundà el teleclub del poble, amb la col·laboració del Ministeri d’Informació i Turisme, que facilitava un televisor i una petita biblioteca a les parròquies rurals d’escassos recursos, que disposassin d’un local on ubicar-lo.

Prestà especial atenció als estudis dels jóvens de l’illa, preparant-ne uns per acudir als exàmens lliures a l’institut d’Eivissa i fomentant l’estada d’altres joves estudiants formenterers a un pis que tutelava juntament amb Mn. Joan Riera Bonet . Era quasi bé l’única possibilitat que tenien en aquell temps els formenterers de continuar estudis. Alguns d’aquestos jóvens finalitzaren carreres universitàries.

El 1975 va ser destinat a la parròquia de Santa Creu d’Eivissa i el 1991 passà a la de Sant Antoni de Portmany. El 1995 es va fer càrrec de la parròquia de Santa Maria Mare de l’Església, as Puig d’en Valls. El 1997 fou distingit amb el títol de Fill Adoptiu de Formentera. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments