Consell de la Joventut de les Illes Balears

Consell de la Joventut de les Illes Balears SOC Entitat de dret públic depenent de la Direcció General de Joventut del Govern Balear que té com a funcions primordials l’assessorament de l’Administració autonòmica en matèria juvenil i el foment de l’associacionisme i la participació dels jóvens a la societat illenca.

Constituïda el 15 de març de 1985, aquesta entitat va tenir inicialment devers quaranta grups associats de tota mena (seccions juvenils dels partits polítics, escoles de temps lliure, clubs culturals, agrupacions d’estudiants, els consells de la joventut locals de cada una de les illes, etc.). Per poder ingressar-hi, una associació ha de superar els cent socis i tenir un funcionament autònom.

Els òrgans directius del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) són l’assemblea general (formada pels delegats de tots els grups membres) i la comissió permanent (escollida democràticament per l’assemblea).

Des de la seua creació fins ara, els presidents del CJIB han estat els següents: Bartomeu Barceló Rosselló (1986-88), l’eivissenca Virtuts Marí Ferrer (1988-89), Joan Cerdà Martorell (1989), Aina Maria Calvo Sastre (1989-92), Magí Moranta Morey (1992-93), Carme Feliu Álvarez de Sotomayor (1993-94), Bartomeu Márquez Coll (1995-96) i Juan Manuel Gómez Gordiola (1997).

D’entre les seues activitats més importants destaquen la Trobada de Consells de la Joventut de Parla Catalana (1987) i les Jornades de Consells de la Joventut Locals (1988), així com diferents intercanvis i agermanaments (nacionals i internacionals), diverses campanyes informatives i també l’edició de fulls explicatius sobre determinades qüestions que preocupen especialment el món juvenil: objecció de consciència, treball, habitatge, sexualitat, etc.

Associada al Consell de la Joventut d’Espanya, el 1995 integraven aquesta entitat al voltant de cinquanta-cinc grups. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments