Colomar Juan, Josep

Colomar Juan, Josep (Sant Carles de Peralta 1932) SOC Empresari i director hoteler. Cursà estudis de Comerç a l’escola de Palma. S’inicià l’any 1957 en el món de l’hoteleria a l’hotel Formentor, de la mà d’un altre eivissenc, Ernest Hernández Sorà, que en aquell moment era accionista principal de l’hotel. A Formentor arribà a cap de recepció.

Durant els hiverns realitzà diverses estades a Alemanya i Suïssa. Treballà a Brussel·les l’any 1959 durant l’Exposició Universal que se celebrà en aquella capital. Després es traslladà al prestigiós hotel Plaza Athénée de París. A continuació entrà a treballar a l’empresa de l’empresari català Felip Gaspar amb el càrrec de subdirector de l’hotel Fènix (1959-64) situat al passeig Marítim de Palma.

El 1964 inicià la construcció de l’hotel Fenícia de Santa Eulària des Riu, juntament amb un altre soci eivissenc i dos socis anglesos; s’inaugurà el mes de juny de 1967 i era el primer hotel de luxe que es va construir a Eivissa. El dirigí fins a l’any 1978.

Seguidament i amb altres socis assumí la construcció de l’hotel Royal Plaza a la ciutat d’Eivissa, que fou inaugurat el desembre de 1980 i que dirigeix de llavors ençà.

Va ser el fundador a Eivissa de l’Skäl Club, el febrer de 1967, juntament amb Jordi Matesanz Catalán, associació nascuda per unir els directius d’empreses relacionades amb el món del turisme. Dins del moviment Skäl Club va arribar a vicepresident estatal de l’associació i a conseller internacional. En el congrés Skäl celebrat a Florència el 1976 va ser elegit membre del comitè executiu internacional i responsable de l’àrea de finances. En el congrés de Dublin de 1980 va resultar elegit vicepresident i assumí la presidència mundial en el congrés de Manila, 1982. En el congrés de Munic, 1991, resultà elegit president honorari; càrrec que comparteix juntament amb cinc personalitats més.

L’any 1971 era vicepresident del Foment del Turisme d’Eivissa i Formentera i president de la comissió de Promoció del Turisme, que manejava el 80% del pressupost de l’entitat, i juntament amb Smilja Mihailovich promogué la moda Adlib . Colomar va ser qui va batejar aquest certamen de moda amb el nom d’Adlib, a partir de la locució llatina ad libitum (a voluntat) i té com a lema “vesteix com vulguis però amb gust”.

Presideix des de 1993 la Junta de la Lluita contra el Càncer de les Pitiüses; durant la seua presidència l’ha revitalitzat, amb un nombrós equip de col·laboradors —principalment persones estrangeres residents a Eivissa— que desenvolupen una gran activitat amb excel·lents resultats econòmics.

Ha estat també president (1995-98) de l’Associació Europea de Directors d’Hotels de Luxe (EHMA European Hotel Manager Association) i el 1999 és membre del Comitè Executiu. Des de 1989 és vocal del Patronat del Museu d’Art Contemporani en representació de l’associació d’Amics d’Eivissa . Ha estat membre fundador de l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer i col·laborador destacat de l'Associació Pro-Art.

El 2014 l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu li atorgà la Medalla d'Or del municipi. El 2015 el Consell Insular d'Eivissa el declarà Fill Predilecte d'Eivissa. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments