Club d’Escacs Quatre Torres

Club d’Escacs Quatre Torres ESPOR Va ser constituït a Formentera l’any 1977 pels jugadors Pep Antonina, Vicent Tur, Pep Marull, Pep Xica, Peter Johansen, Joan Morna, Vicent Costa i Valentí Roselló. El nom de Quatre Torres li va ser donat per les quatre torres de defensa que, com al joc d’escacs, hi ha a l’illa de Formentera.

L’objectiu inicial era la competició amb els clubs d’Eivissa, encara que a començament de la dècada dels vuitanta del s XX començaren a impartir gratuïtament cursets d’escacs a les escoles de Formentera. Se n’encarregà majoritàriament el monitor Marcel Baartz i amb aquesta iniciativa s’aconseguiren bons resultats tant a nivell de club com individuals. Per exemple el jugador Leandre Stivelberg que ha destacat en l’àmbit balear i estatal.

La temporada 1978-79 organitzaren i participaren en el Campionat de Balears de clubs federats.

Cal destacar entre els esdeveniments d’escacs més importants el Torneig Internacional Open d’Escacs Sant Jaume que se celebra anualment el mes de juliol, coincidint amb el patró de Formentera.

El club va tenir un parèntesi d’inactivitat entre els anys 1983-86 però a continuació va reemprendre les competicions i activitats. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments