Clàssic Automòbil Club d’Eivissa

Clàssic Automòbil Club d’Eivissa SOC Associació fundada l’any 1996 amb la finalitat de facilitar la coneixença i l’intercanvi de coneixements, dades i peces entre els aficionats als cotxes antics.

Els seus promotors varen ser Josep Juan Guasch “Caseres” i Brian Pollard. El seu primer president va ser Pablo Huerta Chamorro i el 1999 ho és Josep Guasch.

Té uns seixanta socis, la majoria propietaris d’algun dels seixanta-cinc cotxes antics amb què compta el club. Els socis intenten que els vehicles que adquireixen i restauren hagin circulat per les Pitiüses, encara que també n’hi ha de duts de fora. Entre els primers destaca un Fiat-Hispània del 1932 que va ser taxi a Eivissa i un Ford Y de 1934 que va pertànyer al bisbat, un Citroën 2 CV de 1942, un Citroën 11 lleuger de 1948, i del mateix any un Biscuter Voison, a més d’un Packard de 1922 de matrícula alemanya.

Els models anteriors a l’any cinquanta són els qualificats de clàssics mentre que els posteriors són els veterans. Entre aquestos hi ha un Renault 4.4 de 1958, un Seat 600 de 1966 i molts altres.

Entre les finalitats del Clàssic Automòbil Club d’Eivissa hi ha la recollida de tota classe d’informació oral, escrita i gràfica sobre la història de l’automòbil a les Pitiüses; en aquest sentit es recorda que el primer cotxe que circulà a Eivissa ho va fer l’any 1919 i que els primers cotxes eren anomenats animals de foc.

El club organitza i participa a la majoria de festes, especialment a la del Primer Diumenge de Maig de Santa Eulària i a Sant Carles, Santa Gertrudis, Sant Antoni o la des Pratet d’Eivissa. Ha participat a mostres de cotxes antics de la comunitat valenciana sobretot. A més els socis fan excursions mensuals per l’illa per promocionar l’afició i recopilar dades sobre cada vehicle. Està prevista per a 1999 l’organització del Ral·li de la Sal, coincidint amb l’arribada de la regata de la Ruta de la Sal. [AFA]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments