Castelló Orvay, Francesc

Castelló Orvay, Francesc (Palma de Mallorca 1941) BIOL Fill de Joan Castelló Guasch . Llicenciat l’any 1965 i doctor el 1973 en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona, on des de 1965 ha estat professor ajudant, adjunt i, actualment, professor titular de Zoologia.

A més de la tasca docent, ha dut a terme treballs d'investigació, primer en el camp dels mol·luscos poliplacòfors —quitons—, sobre els quals versà la seua tesi doctoral, i més endavant en el camp de l’aqüicultura. Els seus treballs que fan referència a les Pitiüses són: Presencia del género Acanthochita (Mollusca Poliplacophora) en las costas de Ibiza (1970), Presencia de Chiton olivaceus (Mollusca Poliplacophora) en las islas Baleares (1970), Presencia de Isochnochiton rissoi (Mollusca Poliplacophora) en las costas de Ibiza y Mallorca (1971) i Poliplacóforos de las Islas Baleares (1973).

És autor així mateix d’uns informes tècnics: “Posibilidades de piscicultura en las lagunas de la isla de Formentera (Baleares)” al Pla d’Ordenació Territorial promogut per l’Ajuntament de Formentera (1976) i “Reconversión de las salinas de la isla de Formentera (Baleares) en centro de cultivos marinos: estudio de factibilidad técnico-económica” (1990).

Des del 1986 s’han de destacar els seus estudis d’aqüicultura marina i aigües salobres, amb nombroses publicacions en revistes especialitzades tant d’àmbit estatal com internacional, així com diverses ponències presentades a congressos i reunions científiques.

És director del màster en aqüicultura marina de la Universitat de Barcelona i coordinador del llibre Acuicultura marina: Ciencia y tecnología (1993).

Cal destacar la col·laboració amb diverses universitats d’Amèrica Central i del Sud en qualitat de professor invitat o conferenciant, com Coquimbo (Xile), Piura (Perú), Costa Rica i Campeche (Mèxic). Ha dirigit diverses tesis doctorals sobre biologia de diverses espècies de peixos teleostis i de crustacis decàpodes.

És membre de la Societat d’Història Natural de Balears, de la Societat Catalana de Biologia, de la Institució Catalana d’Història Natural, de la Real Sociedad Española de Historia Natural, de l’European Mariculture Society, de la World Mariculture Society i de l’European Society for Comparative Physiology and Biochemistry. [SRT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments