Castelló Escandell, Josep

Castelló Escandell, Josep (Eivissa 1957) BIOL Llicenciat el 1978 i doctor (1986) en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona. És actualment professor titular de la Facultat de Formació del Professorat de Barcelona, on ha estat secretari del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Matemàtiques.

A més de la seua activitat docent ha dut a terme treballs d’investigació en el camp dels crustacis, especialment dels isòpodes marins, als quals va dedicar la seua tesi doctoral. Entre d’altres ha publicat els següents treballs: Sobre la fauna de crustáceos isópodos de Cataluña y Baleares I (1984), II (1985) i III (1986), Contribución al conocimiento de los crustáceos decápodos alguícolas de las islas Baleares (1987), juntament amb J. Isern i F. Portas, i Contribución al conocimiento de la fauna de isópodos litorales de Baleares: Estany des Peix (Formentera) (1990). També és autor, juntament amb M. Ballesteros, J. Gallés i R. Sardà, del llibret Invertebrados alguícolas marinos de las islas Pitiusas (1987), així com de la part d’isòpodes del volum 9è, Artròpodes I, de la Història Natural dels Països Catalans (1986). Actualment té en curs de publicació uns treballs de sistemàtica i faunística d’isòpodes on es descriuen diverses espècies noves per a la ciència.

En l’àmbit de la didàctica, és autor, junt amb altres, del llibre Bases para un curso práctico de Entomología (1988) de l’Atlas de Zoología. Invertebrados (1988), juntament amb M. C. Sanz, Didáctica de la zoología a nivel de 6º de EGB. Importancia de los conceptos filogenéticos (1987) i Idees prèvies sobre la diversitat dels organismes en els alumnes de magisteri (1995).

És membre de l’Asociación Española de Entomología, de la Institució Catalana d’Història Natural, de la Real Sociedad Española de Historia Natural, de la Crustacean Society i de l’Asociation for Teacher Education in Europe.

Ha participat com a membre del comitè organitzador i com a ponent en nombrosos congressos i simposis sobre l’ensenyament de les Ciències Naturals i sobre crustacis a Espanya i a l’estranger. Ha dirigit una tesi doctoral sobre morfologia i sistemàtica dels tanaidacis de la Mediterrània occidental (1992).

Entre els nombrosos projectes d’investigació en els quals ha intervengut figuren: Estudio de los invertebrados alguícolas de Menorca, que va merèixer el Premi Dr. Orfila, atorgat per l’Ateneu de Maó (1984), Estudio de los invertebrados alguícolas de las islas Pitiusas i Innovaciones en la evaluación del proceso enseñanza-aprendizaje en Biología y su didáctica.

Actualment participa en el Programa Nacional d’Investigació a l’Antàrtida: Estudio de la fauna y flora bentónica de la zona sur de la isla Livingston (Antártida). [SRT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments