Casa d’Eivissa i Formentera a Catalunya

Casa d’Eivissa i Formentera a Catalunya  SOC Associació que aplega els eivissencs i formenterers residents a Catalunya, així com els seus familiars i qualsevol simpatitzant de les Pitiüses, i que té especialment en compte els vessants culturals, socials, assistencials i de convivència.

La Casa va constituir-se formalment el 19 d’octubre de 1980 amb una trobada que va tenir lloc a Montserrat. Aleshores ocupava un pis de l’avinguda Diagonal (núm 441, cantonada amb el carrer de Muntaner) de Barcelona. Poc després de la seua fundació, la seu social va traslladar-se a un altre pis barceloní, en el número 6 del carrer Pelai, i des de novembre de 1993 la va fixar en el número 61 del carrer de Joaquim Costa.

L’associació ha esdevengut un centre d’informació i assistència dels pitiüsos catalans i el llaç d’unió entre les Pitiüses i Catalunya. Així mateix, desenvolupa activitats molt diverses, des de competicions esportives, excursions de caps de setmana i trobades amb altres cases regionals, fins a projeccions de pel·lícules i vídeos, exposicions d’art, teatre, servei de biblioteca i premsa, sopars de gastronomia eivissenca (cada dissabte), conferències, tertúlies, col·loquis, presentacions de llibres, cursos de tall i confecció, de tapís i labors, classes de dibuix i pintura (a càrrec de Josep Chico Prats ), etc., a més de potenciar i promocionar en tots els seus aspectes la imatge de les illes, atendre i tenir cura dels estudiants universitaris pitiüsos, i col·laborar amb les institucions públiques i altres entitats en favor d’un agermanament amb la resta dels estaments de la Península, sobretot de Catalunya.

El 1995 tenia devers tres-cents socis. Al llarg de la seua història han estat els seus presidents Albert Oliver Noguera i Antoni Ripoll Escandell. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments