Bradley, Martin

Bradley, Martin  (Richmond, Surrey, Anglaterra 1931) ART Estudià amb Léger i començà a exposar individualment a Londres el 1954. Viatger infatigable, políglota i home universal, començà a recórrer el món de ben jove. El 1962 ja coneixia Eivissa, bé que era més relacionat amb Mallorca, i concretament amb el grup es Deu des Teix. Bradley vivia aleshores a Valldemossa.

Deu anys més tard ja viu a Eivissa i exposa a la galeria Ivan Spence .

Un ull atent, una ment oberta i relaxada, una memòria fecunda que treballa amb sistema propi, donaren com a resultat una de les obres plàstiques més originals del s XX, bé que en són perfectament recognoscibles moltes de les arrels culturals que l’alimenten. Una pintura fascinant, cal·ligràfica, i que ens posa a l’abast de la retina un complex sistema de símbols i significants dispars, però cohessionats per una xarxa d’estructures estètiques, atmosfèriques, accessibles malgrat una mancança aparent de significat.

Les exposicions més importants realitzades a Eivissa, a la galeria Ivan Spence, foren el 1968 i el 1972. Per aquells temps, exposava a París, Hong Kong, Nàpols i Roma.

Els seus petits teoremes màgics, segons B. Michalet, o el que s’han anomenat els seus tòtems, les seues pintures i les seues aiguades, varen constituir una important aportació a la plàstica de les illes Pitiüses de la dècada dels setanta. [MPC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments