Bonet Ribas, Neus

Bonet Ribas, Neus  (Eivissa 1956)   SOC Professora, política i actriu de teatre. Representant del moviment de la Nova Cançó Catalana , participà als inicis dels setanta en el concert del cine Cartago, juntament amb Joan Moreno , Victorí  Planells i Dolors Laffitte, entre d’altres.

El 1973 començà a actuar amb el Grup Experimental de Teatre de l’Escola d’Arts i Oficis ,  sota la direcció de Pedro Cañestro Torres . El mateix any va rebre el primer premi d’interpretació femenina en categoria d’aficionats al Festival Nacional de Teatre de València per la seua actuació a l’obra Tiempo de 98, d’Antonio Castro. Va allunyar-se del món teatral arran de les seues noves ocupacions polítiques.

Militant de la Unió Socialista Pitiüsa ­PSOE des de 1987, en les eleccions municipals d’aquell any fou elegida regidora de l’Ajuntament d’Eivissa. Durant la seua gestió com a regidora de Festes i Joventut s’impulsaren les festes patronals de Santa Maria, se celebrà per primera vegada la Mostra de Jazz per a Joves Intèrprets i es va crear l’Estiu Jove .

Deixà aquest càrrec el 1988 per substituir el socialista César Hernández Soto com a consellera insular i diputada del Parlament balear. Esgotada la legislatura el 1991, Neus Bonet va continuar fent feina a l’executiva del partit, però ja no ocupà mai càrrecs públics. El 1996 era professora d’educació general bàsica a l’escola pública de Can Cantó; des de sempre ha estat vinculada als moviments de renovació pedagògica. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments