Bellini, Felipe

Bellini, Felipe (Camacchio, Itàlia 1892 — Palma 1936) ART Pintor, enginyer agrònom (urbanista) i editor. Va emigrar amb els pares a l’Argentina, quan encara era infant. Allà va realitzar els estudis d’enginyeria agrònoma. Gràcies a una beca de la Universitat de La Plata per ampliar estudis a l’Institut d’Urbanisme de París, es va especialitzar en planificació i ordenació de jardins, parcs i passejos. Així mateix a París va contactar amb Hermenegild Anglada-Camarasa i el seu cercle de pintors americans.

La dècada dels anys vint s’establí a Mallorca; inicialment es va instal·lar a Deià i posteriorment a Pollença, on es va integrar plenament. La primavera de 1928 va participar en una exposició col·lectiva a La Veda. El mateix any va participar en l’Exposició de Pintura de Mallorca i, el 1929 en el Primer Saló de la Tardor. Encara de forma col·lectiva, va presentar més de trenta obres al Club, a Pollença. Va dissenyar els jardins de l’Hotel Formentor. A principi de 1930 va exposar a les Galeries Costa, de Josep Costa Ferrer “Picarol”, amb obres de temàtica eivissenca juntament amb altres de mallorquina.

Després d’aquesta exposició va partir cap a l’Argentina, per exercir com a director de jardins de les ciutats de Córdoba i La Plata.

L’any 1933 tornà a Mallorca, i acceptà la proposta de l’eivissenc Josep Costa de ser, com el mateix Hermen Anglada i altres pintors (Lene Schneider o Sneider, Domingo Carles, Sebastià Junyer), un dels dotze “fundadors” de la urbanització d’empremta eivissenca de Cala d’Or, a la marina de Santanyí (posteriorment s’hi incorporaria Médard Verburgh), al temps que s’encarregava de dissenyar el corresponent pla d’urbanització sobre el primer esborrany del mateix “Picarol”. [LMP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments